“Yem Bitkileri Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” Kapsamında Siirt Çiftçilerine 38 Ton Yem Bitkisi Tohumu Dağıtıldı

“Yem Bitkileri Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” Kapsamında Siirt Çiftçilerine 38 Ton Yem Bitkisi Tohumu Dağıtıldı

Bilim ve Teknoloji 26.11.2020 12:25:44 108 0
“Yem Bitkileri Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi”  Kapsamında Siirt Çiftçilerine 38 Ton Yem Bitkisi Tohumu Dağıtıldı

Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce yürütülen proje çerçevesinde Pervari, Şirvan ve Eruh ilçelerinde üreticilere yonca ve fiğ tohumları dağıtıldı.

Şirvan ilçesinde düzenlenen yem bitkileri tohum dağıtım programına Şirvan Kaymakamı Recep Hasar, Siirt Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, İlçe Müdürü Furkan Özüak, il/ilçe müdürlük teknik elemanları ve yem bitkisi üreticileri katıldı. Şirvan Kaymakamı Recep Hasar programda” Şirvan İlçemiz Siirt tarım ve hayvancılığının parlayan yıldızıdır. İl müdürlüğümüzün katkıları ile dağıtılan yem bitkileri tohumları ile hayvanlarımız kaliteli beslenecek verim artacaktır. Katkı sağlayanlara teşekkür ederim” dedi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan; Tarımsal üretimin devamlılığı için şartlar ne olursa olsun çiftçilerin üretmeye devam ettiğini, daha kaliteli bir üretim, verim artışı ve karlı hayvancılık yapabilmek için projeyle Pervari, Şirvan ve Eruh ilçelerimizde 38 ton yem bitkileri tohumu dağıtarak 3.330 dönüm alanda yapılacak ekimler ile ilimiz kaba yem ihtiyacının bir kısmını karşılamak istediklerini, çiftçilere yönelik desteklerinin devam edeceğini’’ belirtti.

Pervari ilçesinde düzenlenen yem bitkileri tohum dağıtım programına Pervari Kaymakamı Aziz Kayabaşı, Çayır ve Mera Şube Müdürü Nezir Ekinci, İlçe Müdürü Osman ŞEKER il ilçe müdürlük teknik elemanları ve yem bitkisi üreticileri katıldı. Pervari Kaymakamı AzizKayabaşı programda; “Hayvancılık ve yem bitkileri üretim potansiyeli yüksek olan ilçemizde yem bitkilerinin büyük önem arz etmektedir. Üreticilerimize yem bitkileri tohum desteği sağlayan Siirt Tarım ve Orman İl müdürlüğüne teşekkür ederiz dedi.

Eruh ilçesinde düzenlenen yem bitkileri tohum dağıtım programına Çayır ve Mera Şube Müdürü Nezir Ekinci, İlçe Müdürü Cumali Nas, il ilçe müdürlük teknik elemanları ve yem bitkisi üreticileri katıldı.


VALİ KIZILKAYA, KÖYLERİN ALT YAPI YATIRMLARINI MASAYA YATIRDI

Siirt İl Müdürü Sadoğlu, Osman Gazi ilk-Ortaokulu’nu Ziyaret Etti

İl Müdürü Sidar,  Dirikolu Ailesinin Acılarını Paylaştı

Milli Eğitim Müdürü Sadoğlu, Ana Okulunda İncelemelerde Bulundu

Siirt Vakfı Genel Başkanı Akyüzlü’den Başkan Ekin’e Ziyaret

Faciadan döndülü! Siirt’te yola düşen dev kayalar ulaşıma engel oldu

Genç MÜSİAD’tan Başkan Ekrem Erdem’e ziyaret

Rektör Şındak, TÜBİTAK Projeleri Kabul Edilen Genç Araştırmacılarla Buluştu

SİÜ Rektörü Şındak, AK Parti Heyetini Kabul Etti

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi girişinde maddi hasarlı kaza


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.