VALİ HACIBEKTAŞOĞLU BAŞKANLIĞINDA PANDEMİ İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

VALİ HACIBEKTAŞOĞLU BAŞKANLIĞINDA PANDEMİ İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

Genel 3.09.2020 16:50:19 67 0
VALİ HACIBEKTAŞOĞLU BAŞKANLIĞINDA PANDEMİ İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANDI

Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu Başkanlığında Pandemi İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı Resul Özdemir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdür Vekili Hasan Tuğan, Pandemi kurulu üyeleri ile kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri katıldı.

Toplantıda İl Sağlık Müdürlüğünce Covid-19 salgınına karşı İlimizde yürütülen çalışmalar ve salgın ile ilgili güncel istatistiki verilere ilişkin sunum yapıldı.

Toplantıda, Covid-19 salgınıyla mücadele sürecinde yapılan çalışmalar ve bu çalışmaların sonuçları  değerlendirilirken, Koronavirüs salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla; düğün, nikâh, nişan, sünnet düğünü, kına gecesi gibi vatandaşlarımızın kalabalık şekilde bir araya geldikleri etkinliklere ilişkin Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun 02.09.2020 tarihli toplantısında alınan tavsiye kararı, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ve içişleri Bakanlığımızın genelge emirleri doğrultusunda alınması gereken tedbirler görüşüldü.

Toplantıda kurul üyelerine hitap eden Vali Hacıbektaşoğlu, il genelinde denetim ve filyasyon çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, vatandaşların bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi çalışmalarına ağırlık verilmesi gerektiğine vurgu yaparak,  covid-19 salgınıyla mücadelede farkındalık oluşturulmasının önemine değindi.

Siirt il genelinde Covid-19 salgını ile daha etkin bir şekilde mücadele sürecinin başladığına dikkat çeken Vali Hacıbektaşoğlu, denetim ve filyasyon çalışmalarında görev yapan sağlık, kolluk ve tüm görevli personele teşekkür etti.

Vali Hacıbektaşoğlu, salgınla mücadelenin temel prensipleri olan Maske, fiziki mesafe ve temizlik, kurallarına ve alınan tedbirlere uymak, salgınla mücadeledeki başarımızı artıracaktır.” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantı, görüş ve önerilerin alınması ile sona erdi.


Baykan Belediyesinin Dere Islah Ve Temizlik Çalışmaları Sürüyor

Siirt Sosyal Hizmetler Müdürü Sabri Sidar’ın Şehit Aile Ziyaretleri Devam Ediyor

Gazetemizden Başkan Cengiz’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Siirt'te O Bölgede Yaşanan Kazaların Ardı Arkası Kesilmiyor! Yetkililer Neden Önlem Almıyor?

Siirt Valiliğinden ''Orman Benim'' Kampanyasına Davet

Siirtli İş İnsanı Yılmaz Konuk'tan Bodrum'da Denize Yakın Uygun Fiyata Ev Sahibi Olma Fırsatı

Siirt’e Hakkında 14 Yıl 7 Ay 12 Gün Cezası Bulunan Şahıs Yakalandı

Baykan’da 490 paket kaçak sigara ele geçirildi

"Siirt İçli Köftesi/Siirt Kiteli" Coğrafi İşaretle Tescillendi

Siirt’te "Cimer Eğitim Ve Bilgilendirme Toplantısı" Yapıldı


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.