Telefondan sağlık testi!...

Telefondan sağlık testi!...

Sağlık 27.05.2015 14:30:58 83 0
Telefondan sağlık testi!...
Bugün'de yer alan habere göre AB­D ’­de bu­luş­la­rıy­la ta­nı­nan Prof. Dr. Ay­do­ğan Öz­can ya­kın ge­le­cek­ten ha­ber ver­di. Ev­le­rin ve ki­şi­sel eş­ya­la­rın akıl­lı ola­ca­ğı­nı söy­le­yen Öz­can, “Akıllı eşyalarla erken teşhis yapılacak. Bu­gün do­ğan be­bek­ler 100 ya­şını gö­re­ce­k” di­ye ko­nuş­tu.

Ge­diz Üni­ver­si­te­si Ulus­la­ra­ra­sı Ya­rı İlet­ken Tek­no­lo­ji­le­ri Kon­fe­ran­sı­ ’na 15 ül­ke­den 100 ’ü aş­kın bi­lim in­sa­nı ka­tıl­dı. Zir­ve­de göz­ler Ca­li­for­ni­a Üni­ver­si­te­si­ ’n­de gö­rev­li Prof. Dr. Öz­ca­n ’­a çev­ril­di.

ÖDÜLLÜ TÜRK PROFESÖR

Akıl­lı cep te­le­fon­la­rıy­la sağ­lık test­le­ri­nin ya­pıl­ma­sı­nı sağ­la­yan 50 ’ye ya­kın bu­lu­şuy­la “Dün­ya Tek­no­lo­ji Ödü­lü­” ka­za­nan, Po­pu­lar Sci­en­ce Der­gi­si­ ’n­ce dün­ya­nın en par­lak 10 bi­lim in­sa­nı ara­sın­da gös­te­rdiği Prof.

Öz­can, 5-10 yıl için­de ha­ya­tı­mız­da ne­le­rin de­ği­şe­ce­ği­ni açık­la­dı. Prof. Öz­can, “Ban­yo­la­rı­mız la­bo­ra­tu­var gi­bi ça­lı­şa­cak. Di­şi­mi­zi her fır­ça­la­dı­ğı­mız­da, bi­yomo­le­kü­ler ba­zı iz­ler ana­liz edi­le­cek. Akıl­lı diş fır­ça­mız, dok­to­ru­muz­la ile­ti­şim kura­cak. Er­ken teş­his­le hız­lı bir şe­kil­de te­da­vi­ye baş­la­na­cak. Kı­ya­fet­le­ri­mi­ze de bi­yo­sen­sör­ler yer­leş­ti­ri­le­cek” de­di.

TE­LE­FON­LA SAĞ­LIK TES­Tİ

Prof. Dr. Öz­can, cep te­le­fon­la­rı­nın da tıb­bi gö­rün­tü­le­me ve ana­liz­de kul­la­nı­la­ca­ğı­nı be­lir­te­rek şöy­le ko­nuş­tu: “Cep te­le­fo­nu için­de­ki çip­le­ri kul­la­na­rak çok kü­çük or­ga­niz­ma­la­rı, hat­ta vi­rüs­le­ri gö­re­bi­li­yo­ruz. DNA mo­le­kül­le­ri­ni gö­rüp ölç­mek de müm­kün. 5-10 yı­la ka­dar mo­bil sağ­lık uy­gu­la­ma­sı ola­cak. Öy­le ki ge­ne­tik test­le­ri bi­le ken­di­miz ya­pa­bi­le­ce­ğiz.”

UCUZ  MİKROSKOP

Kan­ser üze­ri­ne de ça­lış­ma­lar yap­tık­la­rı­nı an­la­tan Prof. Dr. Öz­can, “Bi­yop­siy­le alı­nan ör­nek­le­rin in­ce­len­di­ği mik­ros­kop­la­rın ucuz­laş­tı­rı­la­rak yay­gın­laş­tı­rıl­ma­sı­nı ve bu tıb­bi ör­nek­le­rin di­ji­tal or­ta­ma ta­şın­ma­sı­nı sağ­la­ma­yı he­def­li­yo­ruz” dedi.

Özcan, “Bu mik­ros­kop­lar dün­ya­nın en üc­ra yer­le­rin­de bi­le in­san­la­rın hiz­me­tin­de olup kan­ser er­ken teş­his edi­le­bi­le­ce­k” diye konuştu.

Siirt Merkez, Eruh Şirvan ve Baykan haftanın ilk gününe böyle başlayacak!

Siirt'te Otopark Alanı Olarak Kullanılan Eski KYK Binası alanı Kapatıldı! Yurt İnşaatına Başlanacak

Siirtli Kadın Muhtar 25 Yıldır Yaşadığı Mahalleye Hizmet Ediyor.

Eğitimci Yazar Eratilla, Milli Eğitim Müdürü Polat'ı ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Sadoğlu , Kaymakam Semiz’i Makamında ziyaret etti.

Vali Kızılkaya AK Parti Heyetini Kabul Etti

SİÜ’de Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Kursu Tamamlandı

ALTIN ELLER ÖDÜLLERİ İYİLİĞE EL VER SLOGANIYLA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRİYOR!

Özel Siirt Hayat Hastanesinden ‘’Emeklilere Sağlıkta Destek’’ Projesi Hayata Geçirildi

Eruh’ta Türkiye Dağ Koşuları Şampiyonası Yapıldı


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.