Şırnak’ta Bilim Merkezi Kuruldu

Şırnak’ta Bilim Merkezi Kuruldu

Genel 22.10.2020 15:19:56 80 0
Şırnak’ta Bilim Merkezi Kuruldu

Şırnak Üniversitesi’nin “Şırnak Turizm Simülasyonu ve Bilim Merkezi” projesi Dicle Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle başarıyla uygulanarak hayata geçirildi.

Şırnak Üniversitesi Kampüs yerleşkesinde kurulan Şırnak Turizm Simülasyonu ve Bilim Merkezi gerek tanıtım figürleriyle maketleri gerekse 3D modelleriyle gösterimi sağlanmış olacaktır. Ziyaretçilere görsel ve işitsel cihazlarlauygulamalı eğitim sunumları yapılarak bilgi en iyi şekilde aktarılacaktır. Böylece Bölgenin hem turistik hem de ticari alanda kalkınmasına ve rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlayacaktır.

Projenin amacı sessiz ve ruhsuz ortamlarda, cam vitrinlerin ardında sergilenen, dokunulması istenmeyen ve yasak olan objelerden oluşan klasik müze kavramının aksine ziyaretçilere aktif şekilde gezebilecekleri, dokunabilecekleri, deneyebilecekleri sergiler ve dinamik ortamlar sunulacaktır.

Şırnak Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu öğretim üyeleri tarafından bilgilendirme sunumları, broşür, el ilanı, seminer gibi etkinliklergerçekleştirilecektir. Bu merkezin ziyaretçilerini öncelikleilkokuldan üniversiteye kadar tüm kademelerde öğrenim gören öğrenciler oluşturacaktır.

Projenin hayata geçirilmesinin ardından eğitim düzeyinin düşük olduğu Bölge’de alternatif turizm çeşidi olan 'Eğitim Turizmi' ile ziyaretçilere turizm bilinci ve farkındalığı kazandırılacaktır. Modern teknolojiyi ve bilgiyi bir arada sunacak yüksek prestije sahip bu Merkez Şırnak iline değer katacaktır.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Bilgi için: Bülent ATASOY Tel: (482) 212 11 07 / 127 Faks: (482) 213 14 95

E-Posta: bulent.atasoy@dika.org.tr  Adres: Yenişehir Mah. Kızıltepe Cad. No:6/1 47200 Artuklu / MARDİN


Siirt'te Boynuna ip dolanan Muhammed Asaf, ambulans helikopterle sevk edildi

28. Dönem CHP Siirt Milletvekili Adayı Zakir Kızılay, Mansur Yavaş İle Görüştü

Siirt Belediye Eşbaşkanları Her Çarşamba Gününü Vatandaşla Buluşma Etkinliğine Ayırdı!

Siirt Belediyesi Programların İptal Edildiğini Duyurdu!

Kızılay Baykan Şube Başkanı Solmaz 'dan 19 Mayıs Mesajı

AK Parti Baykan İl Genel Meclis Üyesi Güncü’den 19 Mayıs Mesajı

AK Parti Baykan İlçe Başkanı Gümüş’ten 19 Mayıs Mesajı

Başkan Lale’nin  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı Özel Mesajı

Kaymakam Bağlı’dan “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı”  Mesajı

Belediye Başkanı Erdem , “ Aydınlık Yarınlara Birlikte Yürüyeceğiz”


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.