Siirt’te yapılan fıstık aşıları kontrol edildi.

Siirt’te yapılan fıstık aşıları kontrol edildi.

Genel 4.08.2022 08:50:30 181 0
Siirt’te yapılan fıstık aşıları kontrol edildi.

Siirt Fıstığı Tane Dolumu İçin Erkek AşılamaProjesi Kapsamında Yapılan Aşıların Kontrolleri Gerçekleştirilerek, Aşıların Gelişim Süreçleri Takip Edilmektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP)” kapsamında Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce “Siirt Fıstığı Tane Dolumu için Erkek Aşıla Projesi” bu yıl faaliyete geçmiştir.

Proje ile Antepfıstığı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü damızlık bahçesinden Siirt Fıstığına uygun, ortanca zamanlı çiçek veren Atlı Erkek Çeşidi getirilmiş olup, merkez ve Kurtalan ilçelerinde toplamda altı köyde 1200 dekar alandaprojenin temel sürecini barındıran aşılama faaliyetleri yine proje ile tutulan aşı ustalarınca teknik personellerimiz gözetiminde gerçekleştirilmiştir. Fıstıkçılık Birimi teknik elemanlarınca, yapılmış olan aşıların kontrolleri gerçekleştirilmekte olup, aşıların gelişim süreçleri takip edilmektedir.

Genel olarak bu yıl yapılan aşıların tutma oranlarınınkurak geçen 2021 yılına kıyasla daha yüksek olduğu görülmüş olup, bu bağlamda proje kapsamında da gerçekleştirilen aşıların başarılı bir şekilde sürdüğü görülmektedir.

“Siirt Fıstığında Tane Dolumu için Erkek Aşıla Projesi”ile Siirt Fıstığında görülen boş tane sorununa ve düşük verim problemine büyük ölçüde çözüm sağlanacak olup, söz konusu projeye gelecek yıllarda da devam edilerek Siirt genelinde yaşanan erkek çeşit ve erkek ağaç azlığı sorununun çözülmesi ile il genelinde verimde %50’lik bir artış sağlanması beklenmektedir.

Basın bülteni 

Siirt İl Müdürü Sadoğlu, Osman Gazi ilk-Ortaokulu’nu Ziyaret Etti

İl Müdürü Sidar,  Dirikolu Ailesinin Acılarını Paylaştı

Milli Eğitim Müdürü Sadoğlu, Ana Okulunda İncelemelerde Bulundu

Eruh ilçesinde Mangala yarışması düzenlendi

Siirt'te 11. Yeşilay Bisiklet Turu Düzenlendi

Vali Kızılkaya, Nisan Ayı Asayiş Ve Güvenlik Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Siirt Valisi Kızılkaya Nisan ayında il genelinde yapılan çalışmalara ilişkin rakamları açıkladı

Vali Kızılkaya İl Özel İdaresi Çalışanlarıyla Bir Araya Geldi

Baykan’da Noterlik Yeni Hizmet Yerine Taşındı

Siirt Diyarbakır Antep Malatya dahil Bakanlık 19 ilde harekete geçti


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.