Seyyar sandıklar engelliler ve hastalar için kurulacak

Seyyar sandıklar engelliler ve hastalar için kurulacak

Genel 22.03.2023 21:58:51 102 0
Seyyar sandıklar engelliler ve hastalar için kurulacak

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde Engelli veya hastalığı nedeniyle oy kullanmaya gidemeyecek seçmenler için seyyar sandıklar kurulacak.

Buna göre, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmen, Seyyar sandiklarinda oy kullanabilmeleri için, hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olan seçmenlerin bir yakını tarafından www.yks.gov.tr internet adresinde bulunan veya ilçe seçim kurullarından temin edilecek ' seyyar sandık kurulu talep formu' ile ilçe seçim kurulu başkanlığına veya seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvuruları , askı başlangıç tarihi olan 20 Mart 2023 Pazartesi günü saat 08.00 ile 2 Nisan Pazar günü saat 17.00 arasında yapılır. Bu başvuruda, 'seyyar sandık kurulu talep formu' ile 'engeli nedeniyle yatağa bağımlı olduğu' veya 'hastalığı sebebiyle yatağa bağımlı olduğu' ibaresinin yer aldığı sağlık raporunun ibrazı gerekecek. Ancak bir önceki seçimde kalıcı olarak yatağa bağımlı olduğu tespit edilerek seyyar sandık seçmen listesine dahil edilmiş seçmen ile Sağlık Bakanlığından elektronik ortamda alınan verilerden kalıcı olarak yatağa bağımlı olduğu tespit edilen seçmenlerden müracaat halinde yeniden sağlık raporu istenmeyecek. Seyyar sandıklarda sadece il ve ilçe merkezlerinde yaşayanlar oy kullanabilecek, köy ve beldelerdeki yatağa bağımlı seçmeler seyyar sandıklara kaydolamayacak. Görme veya işitme engeli bulunan seçmeler sadece bu engelleri sebebiyle seyyar sandık kurulu listesine eklenemeyecek, bir sandıkta azami 25 seçmen oy verecek. Haber Merkezi  

Siirt'te ilk defa denendi! Kuraklığa karşı geleceğin ürünü

Siirt’te Kaya Parçaları Ve Kar Yolları Kapattı

Siirt’te Yayla Peynirine Talep Arttı

Siirt'te Avrupa Tavus Kelebeğinin En Büyüğü  Görüldü

Baykan’da Kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

Köy Yoluna Düşen Kar ve Kayalar Temizlendi

Siirt’te Ulaşım Sorunu Gideriliyor! Kullanılamaz hale gelen otobüsler için çalışma başlatıldı

Siirt Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Seçimi Yapıldı

Kurtalanlı gençlere ''Geçmişi Geleceğe Taşımak Semineri''

Siirt'te Zabıta Ekipleri Yasağa Uymayan Seyyar Satıcıların Arabalarını Topladı!


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.