Halim kalmıyor, evde uzanıyorum

Halim kalmıyor, evde uzanıyorum

26.05.2015 06:31:08 142 0
Halim kalmıyor, evde uzanıyorum

Gençlerin e-posta’yla yolladığı soruları cevaplayan Kılıçdaroğlu, “Endişelenmeyin ama siyasete güvenin ve oy verin” dedi.

 Saat 12.00-13.00 arasındaki sohbet, CHP liderinin mesai sonrası aktiviteleriyle başladı. Kılıçdaroğlu, eve varır varmaz divana uzandığını ve konuşacak mecali kalmadığını ama her ortam ve yere göre değişik müzikleri dinlemekten hoşlandığını söyledi. Ardından ağırlıklı olarak siyasetle ilgili soruları cevapladı. Seçilme yaşının 18’e düşürülmesiyle ilgili, “İtirazımız yok. Gençlerin karar mekanizmalarında olması lazım. Gençlerden isteğim uygar dünyanın parçası olmak ve özgürlüğünüzü yaşamak istiyorsanız lütfen sandığa gidin ve oyunuzu kullanın. İlla CHP’ye oy verin demiyorum. Partilerin programlarına bakıp tercihlerini yapsınlar. Endişelenmeyin, siyasete güvenin” dedi. Gençlere en büyük vaat olarak özgür bir ortam sunacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Gençleri ülkenin geleceği olarak görüyorsanız onlara kapı aralamak zorundasınız. Düşünün ki tek başına 13 yıllık bir iktidar var ama yurt sorununu çözemediler. Üniversitelerde yer ve arazi var ama para vermiyorsunuz. Ben bu sorunu 1 yıl içinde çözeceğimi garanti ediyorum. Ayrıca iş garantili eğitim getiriyoruz. İş dünyasından ‘Nitelikli ara eleman bulamıyorum’ diye şikâyetler geliyor. Biz Organize Sanayi Merkezleri’ne yatılı meslek liseleri kuracağız. Çocuk ikinci sınıfı bitirdikten sonra kendi branşıyla ilgili kursunu görecek. Mezun olunca iş hazır olacak. Her yıl, her alanda üniversite mezunu 15 bin öğrenciyi yurtdışına doktoraya göndereceğiz. Askerliği önce 9 aya, ardından aşamalı olarak 6 aya indireceğiz. Teknoloji ve dünya değişti. Hâlâ eskisi gibi askerliği ayakta tutmak zor.”          

 

 


Siirt, Diyarbakır, Batman ve Şırnak Sağlık Müdürleri Mardin’de Toplandı

Siirt'te heyelan meydana geldi! 12 kişi ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı

Siirt Belediyesi, Atıkların Tıkadığı Mazgal ve Rögarları Temizleyerek Olumsuzlukları Engelliyor

SİÜ’de  Üst Kurul Birim Amirleri Toplantısı Düzenlendi

Baykan Belediyesi Ekipleri Cadde ve Sokakları Yıkadı

Siirt İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine Atanan Personeller Göreve Başladı

Siirt'te 1 Mayıs Coşkuyla Kutlandı

Yaz Lastiği Cep Yakıyor

Siirt'te Türk-İş’e bağlı sendikalar 1 Mayıs'ı basın açıklamasıyla kutladı

KESK Siirt Şubeler Platformu 1 Mayıs bölge mitingine katılmak üzere Batman'a hareket etti


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.