Doğada hayatta kalma eğitimi

Doğada hayatta kalma eğitimi

Eğitim 15.07.2014 21:09:32 84 0
Doğada hayatta kalma eğitimi

Rize Valisi Nurullah Çakır’ın talimatı ile geliştirilen proje kapsamında Kaçkar Dağcılık Rafting Spor Kulübü (KDRK) iş birliği ile lise çağındaki gençlere dağcılık ve doğada yaşam eğitimi veriliyor.İlk etapta 25 kişilik bir grup KDRK’ya bağlı uzman dağcıların ve eğiticilerin nezaretinde üç günlük bir kamp gerçekleştirdi. Kampta öğrenciler; doğada hayatta kalmak için gerekli temel bilgiler ve dağcılık konusunda eğitim aldılar. İkizdere ilçesi kırsalında kamp kuran öğrenciler üç gün boyunca çadırlarda yatarak kaya tırmanışı gerçekleştirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan KDRK Başkanı Asım Haberal, “Gençlere yönelik açtığımız kurslardan bir tanesi. Amacımız onlara çevre bilgisi ve doğa sevgisini aşılamak. Kaya inişi de proje kapsamında verdiğimiz eğitimlerden bir tanesi. Diğer eğitimlerimiz arasında ise ilk yardım, çevre doğa bilgisi, dağcılık teknikleri. Doğada yaşama, doğa ile baş edebilme, doğaya uygun davranışlar ile ilgili dersler verdik. Bir çok gencimiz bu eğitiler ile ilk kez karşılaştı. Eğitimlerden de son derece memnun kaldıklarını görmek bizi mutlu ediyor” diye konuştu.

Gençler ise yaptıkları açıklamada, ilk kez kaya tırmanışı gerçekleştirdiklerini ve ilk kez doğa hakkında bu derece bilgi sahibi olduklarını ifade ederek “Hem eğlendirici hem de eğitici bir kamp oldu. Burada çok önemli şeyler öğrendik” dediler.

GÖKTÜRK FIRAT


Siirt’te Hakkında 4 Ayrı Suçtan Hapis Cezası Bulunan Zanlı Yakalandı!

Kira getirisi en yüksek olan iller belli oldu: İlk 10'da büyük sürpriz

Meteoroloji uyardı: Gök gürültülü sağanak geliyor! Siirt'te de etkili olacak

Siirt'te toz taşınımı etkili oluyor

Belediye Spor Salonunda Çocuklar Keyifli Vakitler Geçiriyor

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sidar Aileleri Evlerinde Ziyaret Ediyor

Kurtalan Zübeyde Hanım Anaokulu Öğrencileri Tarafından Bilim ve Sanat Fuarı Düzenlendi

Rektör Şındak , 2024 YÖKAK Uluslararası Kalite Güvencesi Ve Akreditasyonu Konferansına Katıldı

Siirt Belediyesi “Ulaşım Sorununu Gideriyor”

Kaymakam Serin, Zübeyde Hanım Anaokulu ’nu ziyaret etti


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.